Προκαλεί ο Γερμανός Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: «Δεν επιστρέφουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα – Δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

Βρετανικό Μουσείο - Καρυάτιδες

Δεν φτάνει που είναι κλεμμένα, το Βρετανικό Μουσείο εκτός από την άρνησή του να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα προχωράει και σε τρομερά προσβλητικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιγκ Φίσερ, απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο δανεισμού τους εάν πρώτα η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι ανήκουν… στους Βρετανούς!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη που έδωσε ο Χάρτβιγκ Φίσερ στην εφημερίδα «Τα Νέα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη μετατόπισή τους στο Λονδίνο δημιουργική πράξη.

Ο Χάρτβιγκ Φίσερ, διακεκριμένος ιστορικός Τέχνης, είπε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και ότι αν η χώρα μας δεν το αποδεχθεί αυτό, τα Γλυπτά δεν πρόκειται να επιστραφούν μόνιμα, ούτε καν με το ενδεχόμενο του επ’ αόριστον δανεισμού.

«Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα την Αθήνα», είπε ο Χάρτβιγκ Φίσερ. «Εμείς εκθέτουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών, προβάλλοντας επιτεύγματα από όλον τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ιστορία του μνημείου «εμπλουτίζεται από το γεγονός ότι κάποια τμήματά του εκτίθενται στην Αθήνα και άλλα στο Λονδίνο».

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Φιλέλληνας Αυστραλός: Προσδοκούμε ότι θα ζήσουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

GPapado

Αυτοί είναι οι Άγγλοι – Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και υγρασία στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα (Φώτο)

GPapado

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρόταση» στον Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

GPapado

Προκλητικός αρθρογράφος του Guardian: «Ας μοιραστούν Βρετανοί και Έλληνες τα γλυπτά του Παρθενώνα»

GPapado

Μουσείο της Ακρόπολης: Δεν τίθεται θέμα δανεισμού – Η μόνη λύση είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

GPapado

Οι Τούρκοι διεκδικούν την Αφροδίτη από το Βρετανικό Μουσείο

GPapado