Πτήσεις από και προς Βενεζουέλα ακυρώνει η Air France για «λόγους ασφαλείας»

Τις πτήσεις από και προς Βενεζουέλα ακυρώνει για τρεις ημέρες η γαλλική αεροπορική εταιρεία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, και εν μέσω των αντιδράσεων που έχει πυροδοτήσει η αποστολή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ακυρώνει τις πτήσεις της από και προς Βενεζουέλα, για το διάστημα 23 — 25 Φεβρουαρίου, η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ακύρωση των πτήσεων σχετίζεται με την παράδοση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που έχει βυθιστεί στην πολιτική κρίση.

Το θέμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα που έχει διοργανωθεί από την αντιπολίτευση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το Καράκας να εκφράζει την ανησυχία ότι κάποιες χώρες θα μπορούσαν να καλύψουν έτσι πολιτικά ή στρατιωτικά σχέδια.

Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξέσπασε τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του Καναδά και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση του επιχειρούμενου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα με τη βοήθεια του Γκουάιδο.

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Ο Ερντογάν αγνοεί τους πάντες και τραβάει το σκοινί: Νέα Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ

HellasVoice

Οργή στην Βρετανία για την χλιδάτη ζωή του Χάρι και της Μέγκαν

HellasVoice

Ο σκοτεινός ρόλος της Ιαπωνίας στην κατάρρευση της συμφωνίας FCA-Renault

HellasVoice