Πτήσεις από και προς Βενεζουέλα ακυρώνει η Air France για «λόγους ασφαλείας»

Τις πτήσεις από και προς Βενεζουέλα ακυρώνει για τρεις ημέρες η γαλλική αεροπορική εταιρεία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, και εν μέσω των αντιδράσεων που έχει πυροδοτήσει η αποστολή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ακυρώνει τις πτήσεις της από και προς Βενεζουέλα, για το διάστημα 23 — 25 Φεβρουαρίου, η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ακύρωση των πτήσεων σχετίζεται με την παράδοση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που έχει βυθιστεί στην πολιτική κρίση.

Το θέμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα που έχει διοργανωθεί από την αντιπολίτευση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το Καράκας να εκφράζει την ανησυχία ότι κάποιες χώρες θα μπορούσαν να καλύψουν έτσι πολιτικά ή στρατιωτικά σχέδια.

Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξέσπασε τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του Καναδά και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση του επιχειρούμενου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα με τη βοήθεια του Γκουάιδο.

Σχετικά Άρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Ο πρόεδρος υπό παραίτηση και ο Ράμα σε νοσοκομείο του Βερολίνου

Σαλβίνι σε ΜΚΟ & μετανάστες: Κλείνω τα λιμάνια, μην τολμήσετε και έρθετε

Ρουμανία: Στους 177 ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη