Κόσμος

Σολτς: “Συμφωνήσαμε για τη μη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία”

Σολτς: “Συμφωνήσαμε για τη μη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία”

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε το Σάββατο η κοινή δήλωση του ίδιου και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ που εναντιώνεται στη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ήταν αρκετός λόγος για να ταξιδέψει εκεί

Τα σχόλια του έρχονται μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Κίνα μαζί με σημαντικούς γερμανικούς εταιρικούς διευθυντές, την πρώτη από ηγέτη χώρας της G7 μετά την πανδημία.

«Επειδή η κινεζική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και εγώ μπορέσαμε να δηλώσουμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα σε αυτόν τον πόλεμο, αυτό από μόνο του έκανε ολόκληρο το ταξίδι να αξίζει τον κόπο», είπε ο Σολτζ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματός.

Ο Σι, ο οποίος εξασφάλισε μια τρίτη ηγετική θητεία πριν από δύο εβδομάδες, συμφώνησε ότι και οι δύο ηγέτες «αντιτίθενται από κοινού στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων» για την Ουκρανία, αλλά απέφυγε να επικρίνει τη Ρωσία ή να καλέσει τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Ο Scholz, ο οποίος έχει επικριθεί για το ότι συνεχίζει μια στρατηγική που εκθέτει υπερβολικά την οικονομία της Γερμανίας στην κινεζική αγορά, είπε ότι η διαφοροποίηση ήταν το κλειδί για τον περιορισμό των πιθανών επιπτώσεων σε περίπτωση που η σχέση επιδεινωθεί.

«Έχουμε ένα σαφές σχέδιο και το ακολουθούμε. Και αυτό σημαίνει διαφοροποίηση για όλες τις χώρες με τις οποίες εμπορευόμαστε, ειδικά, φυσικά, για μια χώρα που είναι τόσο μεγάλη και έχει τόσο μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Εκτοξεύθηκαν τα νούμερα σε θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

HellasVoice

Πορτογαλία: Κίνδυνος έκρηξης ηφαιστείου στις Αζόρες – Σύντομη επίσκεψη του προέδρου Ντε Σόουζα

HellasVoice

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε καθεδρικό ναό της Γαλλίας

HellasVoice

Αυστραλία: Μαίνεται για δεύτερη μέρα μεγάλη φωτιά στο Περθ

HellasVoice

Antoine Flahault: Το εμβόλιο δεν είναι επαρκές όπλο – Στις ΗΠΑ η επιδημία ξανά απογειώνεται παρά τον εμβολιασμό!

HellasVoice

Η Γερμανία καταργεί τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Ελλάδα

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα