Ελλάδα

Στα “κάγκελα” το ΥΝΑΝΠ: Περικόπτουν δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές λόγω ακριβών καυσίμων

Στα “κάγκελα” το ΥΝΑΝΠ: Περικόπτουν δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές λόγω ακριβών καυσίμων

Σε περικοπές κάποιων μεμονωμένων δρομολογίων,  αν και δεν επηρεάζουν προς τον παρόν την εξυπηρέτηση των γραμμών προχωρούν ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, «χτυπούν» συναγερμό στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι περικοπές γίνονται στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους προκειμένου οι ακτοπλοϊκές, να αντιμετωπίσουν έτσι τις μεγάλες ανατιμήσεις στα ναυτιλιακά καύσιμα.

Οι περικοπές δρομολογίων γίνονται «αθόρυβα» αφού στις ίδιες γραμμές δρομολογούνται κάποια άλλα πλοία άλλης εταιρείας ή συνήθως δεν εμφανίζουν μεγάλη κίνηση. Ωστόσο αν η κατάσταση με τα ναυτιλιακά καύσιμα επιδεινωθεί τότε δεν αποκλείονται και πιο ριζικά μέτρα όπως πολύ μεγαλύτερες περικοπές δρομολογίων ή ακόμη και κάποια πλοία να δέσουν.

Όπως έχει γράψει ο ot.gr οι επιβάτες των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι αντιμέτωποι με αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λόγω του ράλι ιστορικών διαστάσεων που κάνουν οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου για πρώτη φορά στην ιστορία του ναυτιλιακό καύσιμο το MGO (για ταχύπλοα) έσπασε στον Πειραιά το φράγμα των 1.000 δολ. τον τόνο (935 ευρώ ο τόνος περίπου) ενώ οι τιμές των καυσίμων για τα συμβατικά ακτοπλοϊκά πλοία κυμαίνονται από 610 δολ. (υψηλού θείου) ο τόνος μέχρι και 944 δολ. (χαμηλού θείου). Σήμερα οι αντίστοιχες τιμές στις 11 Μαρτίου ήταν στα 1.159 δολ ο τόνος, τα χαμηλού θείου 1.105 δολ και τα καύσιμα υψηλού θείου στα 663 δολ. ο τόνος.

Οι περικοπές

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό η Κοινοπραξία ΑΝΕΚ – Blue Star προχώρησε στην  απόφαση να ακυρώσει τα δρομολόγια από τα Χανιά προς Πειραιά και από Πειραιά προς Χανιά, τα επόμενα τέσσερα Σάββατα. Έτσι, τα δρομολόγια της Κοινοπραξίας στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς – Χανιά, δεν θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Μαρτίου, καθώς και στις 2 και στις 9 Απριλίου.

Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, η εκτέλεση των δρομολογίων από ΑΝΕΚ – Blue Star, στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς – Χανιά, κάθε Σάββατο, θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται εκ νέου από τις 16 Απριλίου. Επίσης και άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία από την γραμμή της Ραφήνας ακύρωσε ένα πρωινό δρομολόγιο για σήμερα το πρωί.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Κατέληξε 45χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα – Στους 254 οι νεκροί στη χώρα μας

HellasVoice

Lockdown: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα – Τέλος τα sms, «ανοίγουν» τουρισμός και διαπεριφερειακές

HellasVoice

Κοζάνη: Κλείνει οριστικά η δομή προσφύγων-μεταναστών στα Γρεβενά

HellasVoice

Δείτε πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

HellasVoice

Διακοπές ρεύματος το Σάββατο (18/6) στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

HellasVoice

Κορονοϊός: 209 τα νέα κρούσματα και 17 θάνατοι σήμερα στην χώρα μας

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα