Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Επιταχύνεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

ΤΑΙΠΕΔ: Επιταχύνεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν ρίχνει ρυθμούς ούτε μέσα στο καλοκαίρι

Σημαντικοί διαγωνισμοί προχωρούν, άλλοι βρίσκονται στην εκκίνηση, ενώ καθοριστικά βήματα αναμένονται το επόμενο διάστημα για μεγάλα assets, όπως η Αττική Οδός και το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Με την αξιοποίηση των ακινήτων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΤΑΙΠΕΔ, μια στρατηγική που ακολουθεί το Υπερταμείο για τις θυγατρικές του, ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο. Οι προσφορές θα υποβληθούν στις 30 Νοεμβρίου.

Αντίστοιχα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τον πρώην εργοταξιακό χώρο, 165 στρ., της ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πάρκο logistics, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του έμπροσθεν θαλάσσιου μετώπου, τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου ή ακόμα και την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 18η Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, ως το τέλος του έτους αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τη REDS για το «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης, όπως παρομοιάζεται το παραθαλάσσιο ακίνητο των 345 στρ. στις Γούρνες Ηρακλείου. Ηδη ετοιμάζεται το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) που θα μεταβιβαστεί έναντι 40,2 εκατ. ευρώ.

Και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας μπαίνει σε προτεραιότητα. Πριν από δέκα ημέρες παραδόθηκε το ξενοδοχείο Ξενία Κύθνος και οι εγκαταστάσεις δύο ιαματικών πηγών, Αγιοι Ανάργυροι και Κάκκαβος, στον επενδυτή προς εκμετάλλευση για 99 έτη. Εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το παραθαλάσσιο ακίνητο της Λουτρόπολης στα Καμένα Βούρλα, περίπου 457 στρεμμάτων. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου. Επόμενο βήμα η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών και την ιαματική πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη.

Η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων, προχωρεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός Σεπτεμβρίου και μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης μετατίθεται η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνει στις 5 Αυγούστου ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμένος Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την απόκτηση ποσοστού 67% του λιμένος Ηρακλείου, ώστε να κατατεθούν προσφορές ως το τέλος του χρόνου. Για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου προχωρούν η σύνδεση με τη σιδηροδρομική γραμμή και η μελέτη για το τουριστικό καταφύγιο και τη μαρίνα.

Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο

HellasVoice

Το κρυπτονόμισμα που θα δούμε να εκτοξεύεται κατά 800% μέσα στο 2022

HellasVoice

Μίχαλος: Οι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και φαρμάκων και η δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στον αραβικό κόσμο

HellasVoice

Επιστροφή φόρου για περισσότερους από 1 εκατομμύριο φορολογούμενους

HellasVoice

Τράπεζες: Στο αρχείο μπαίνουν οι παλιές ποινικές υποθέσεις κατά τραπεζικών στελεχών

HellasVoice

Ποιος έχει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ;

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα