Θράσος Έντι Ράμα: Θέλει άλλα σύνορα με Ελλάδα, Σκόπια και Μαυροβούνιο

Έντι Ράμα

Το άνοιγμα των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο μόλις ξεκίνησε, σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο διάγγελμά του στο έθνος για το νέο έτος.

Στα σχέδια για το μέλλον, ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σενάριο με την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας την άνοιξη θα βρίσκονται σύμφωνα με τα κριτήρια της Συμφωνίας Σένγκεν. Σύντομα, αναμένουμε, να τροποποιήσουμε τα σύνορα με την «Μακεδονία», το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. Με την πρακτική αυτή θα συνεχίσουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Ράμα στην «Gazeta Observer».

Η δήλωση αυτή του Ράμα έρχεται μετά από τρεις ημέρες (την 29η Δεκεμβρίου) από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι «τώρα δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας», όπως σημειώνει το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι ‘Νόβα’ στην ηλεκτρονική ενημέρωσή του.

Bαλκανικό περισκόπιο

Πηγή

Loading...

Δείτε Επίσης

Η νέα κατάσταση στο «Μακεδονικό» φέρνει πόλεμο και στα βόρεια σύνορά μας

GPapado

ΚΟΡΟΪΔΙΑ από τα Σκόπια: Δεν επανατοποθέτησαν στα αγάλματα Μ. Αλέξανδρου & Φίλιππου τις πινακίδες που δηλώνουν πως είναι Έλληνες

GPapado

Βουλγαρική κυβέρνηση σε Σκόπια: Σταματήστε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για να ενταχθείτε στην ΕΕ!

GPapado

Στη φυλακή τρία ολόκληρα χρόνια Αρχιεπίσκοπος στα Σκόπια, επειδή φώναξε «η Μακεδονία είναι Ελληνική!» – Οι φρικτοί βασανισμοί, οι διώξεις και οι εξορίες πριν τη φυλάκιση

GPapado

Πρόκληση Σκοπιανών: Ετοιμάζουν γιορτή για την …«Ημέρα Ανεξαρτησίας της Μακεδονίας»!

GPapado

Πρόκληση: Με την κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας χορεύει στα Σκόπια ο Αρχηγός του VMRO, που αύριο θα είναι πρωθυπουργός! (Φώτο)

GPapado