Πολιτική

Τι αναμένεται για την πληρότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας

Τι αναμένεται για την πληρότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στο όριο πληρότητας που υπάρχει στα πλοία εξαιτίας του κορονοϊού.

“Πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες έχουμε πει ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θα αναθεωρηθεί. Τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν οπότε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε σταδιακή αναθεώρηση του πρωτοκόλλου. Με το υπάρχον πρωτόκολλο η ζήτηση καλύπτεται. Εμείς παρακολουθούμε καθημερινά την κίνηση, τα δεδομένα, είμαστε σε επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους ειδικούς επιστήμονες οπότε θα πάμε σε σταδιακή αναθεώρηση του σχετικού πρωτοκόλλου. Η αναθεώρηση θα γίνει πολύ πριν την τουριστική σεζόν… Δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το ακριβές ποσοστό, αλλά σίγουρα θα πάμε σε αναθεώρηση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ακτοπλοΐα στηρίχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ήδη επεξεργαζόμαστε και θα καταθέσουμε σχετική πρόταση σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση από ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ μελετάμε περαιτέρω στήριξη της ακτοπλοΐας. Η ακτοπλοΐα πρέπει να στηριχθεί, όπως στηρίξαμε και τους Έλληνες ναυτικούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

“Η κίνηση προς τα νησιά έχει αυξηθεί, όταν λάβετε υπόψη ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η μείωση ήταν πάνω από 90% καταλαβαίνετε ότι πλέον μπαίνουμε καθημερινά σε μία κανονικότητα και ελπίζουμε όλοι με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου η κίνηση να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Γεγονός είναι ότι η ακτοπλοΐα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους κλάδους αφού διασφαλίζει τη συνέχεια μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδος. Φτάσαμε στο σημείο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να επιδοτούμε γραμμές να πηγαίνουν στην Κρήτη, τη Ρόδο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη. Ελπίζουμε σιγά – σιγά και να αυξηθεί περαιτέρω η κίνηση και με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο”, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πηγή: Τι αναμένεται για την πληρότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας

Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” Φαίδων Βόβολης στην TRT – Δείτε το VIDEO

newsroom

Δένδιας: Πώς μπορεί η ΕΕ να ανέχεται την απειλή πολέμου όπως αυτή της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

HellasVoice

Ενημερώνει αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία ο Μητσοτάκης

HellasVoice

Ο Φαίδων Βόβολης “αποκαλύπτεται” στην Ελένη Μαρία Γαλανάκη – Σήμερα 24/10/21 στις 21:30 στο Bahalo News

newsroom

Επιτροπή Δεοντολογίας: Ζητάει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πολάκη

HellasVoice

Κομισιόν: Περιμένουμε μια ειρηνική λύση με το ελληνοτουρκικό στη Μεσόγειο

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα