Τεχνολογία

To Facebook μπαίνει δυνατά στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων

To Facebook μπαίνει δυνατά στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων

Τις online αγορές τους απευθείας μέσω του Facebook και του Instagram θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες των συγκεκριμένων εφαρμογών, με το νέο εργαλείο Facebook Shops. Μέσω των Shops, οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα μπορούν πλέον να μετατρέψουν τις σελίδες τους στα social media σε online καταστήματα από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα προϊόντα τους.

Η δημιουργία ενός Facebook Shop είναι δωρεάν και απλή. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να εμφανιστούν από τον κατάλογό τους και να προσαρμόσουν την εμφάνιση και την αίσθηση του καταστήματος με μια εικόνα εξωφύλλου, προβάλλοντας έτσι επωνυμία τους. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πωλητής, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον προϋπολογισμό του, μπορεί να φέρει την επιχείρησή του στο διαδίκτυο και να συνδέεται με τους πελάτες όπου και όποτε είναι βολικό για αυτούς.

Η πληρωμή από τους πελάτες θα γίνεται είτε με redirect στο eshop του καταστήματος, είτε απευθείας από το checkout χαρακτηριστικό του Facebook και του Instagram.

Τα Shops έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους στις ΗΠΑ, ενώ στο Instagram θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, το Facebook σκοπεύει να ενσωματώσει και τα προγράμματα ανταμοιβής.

“Το Facebook δημιουργήθηκε για να σας συνδέσει με οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Αυτό σημαίνει, φίλους, οικογένεια, αλλά και προϊόντα και επιχειρήσεις. Εδώ και χρόνια, οι χρήστες χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές μας για να αγοράσουν και να πουλήσουν αντικείμενα -από τις πρώτες μέρες δημοσίευσης μιας φωτογραφίας ποδηλάτου με τη λεζάντα «προς πώληση» έως την πώληση του τραπεζιού σαλονιού σας στο Marketplace και τώρα τις τρέχουσες αγοραστικές τάσεις για προϊόντα μόδας από τις αγαπημένες σας εταιρείες και τους influencers του Instagram. Ήταν τα άτομα που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές μας και οραματίστηκαν το εμπόριο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Τους βοηθάμε να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα» ανέφερε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Πηγή: To Facebook μπαίνει δυνατά στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων

Σχετικά Άρθρα

Τα χρήσιμα κουμπιά του πληκτρολογίου που σπάνια χρησιμοποιείς

HellasVoice

To 16χρονο παιδί-θαύμα που έχτισε μια εταιρεία μέσω instagram

HellasVoice

Το μυστήριο με το βίντεο στο you tube: Είχε προβλέψει από το 2009 τα αναγκαστικά εμβόλια;

HellasVoice

Έτσι θα αυξήσεις τους followers σου σε Facebook και Instagram

HellasVoice

«Έπεσε» το Youtube τη νύχτα – Προβλήματα παγκοσμίως με τη «φόρτωση» βίντεο

HellasVoice

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα