Υγεία

Το φθινόπωρο έτοιμα τα νέα εμβόλια

Το φθινόπωρο έτοιμα τα νέα εμβόλια

Aισιόδοξος για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στην αντιμετώπιση των παραλλαγών του κορονοϊού εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΕRT Σαββατοκύριακο» ο Παναγης Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, επικεφαλής Μονάδας Covid Nοσοκομείου “John Hopkins”, σύμφωνα με την ερτ.

Αναφερόμενος στις παραλλαγές του ιού, με πιο πρόσφατη τον «Κένταυρο» που εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες ο κ. Γαλλιατσάτος εξήγησε ότι «με την Όμικρον 5 είδαμε πολλές μολύνσεις, αλλά λιγότερες εισαγωγές». Και όπως τόνισε δεν έχουμε πάει σε άλλο γράμμα της αλφαβήτου ακόμη, όσον αφορά την εμφάνιση νέας παραλλαγής.

Μιλώντας για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας τόνισε ότι τα νέα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια που αναμένονται το φθινόπωρο θα περιορίσουν τις μολύνσεις παράλληλα με τον περιορισμό της βαριάς νόσησης.

Όπως αποκάλυψε ο επιστήμονας, οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να περιέχουν στα επικαιροποιημένα εμβόλιά τους στελέχη από τη μετάλλαξη Άλφα και την παραλλαγή Όμικρον.

«Τα εμβόλια θα εναι έτοιμα το φθινόπωρο. Χαμογελάω γιατί θα νικήσουμε τον Covid» υποστήριξε ο πνευμονολόγος.

Σύμφωνα με τον ειδικό οι επιστήμονες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σιγά σιγά καταλαβαίνουμε το μικρόβιο πιο καλά και ξέρουμε τι θα δώσει στο μέλλον».

Πρόσθεσε ότι η γνώση που έχουν αποκτήσει οι επιστήμονες συντελεί στο να μη είναι απειλητικός για τη ζωή των ασθενών ο μολυσματικός ιός.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου. Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβιοτικό: Δείτε ποιο είναι και τι βρήκαν σε ορισμένες παρτίδες!

HellasVoice

Χοληστερίνη: Πέντε απλά μυστικά για να την ρυθμίσετε και να την ρίξετε

HellasVoice

Αυτά είναι τα 9 οφέλη που έχουν για την υγεία τα καρύδια

HellasVoice

Αποκωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά το πλήρες ανθρώπινο γονιδίωμα

HellasVoice

Τα οφέλη της θάλασσας στη ψυχολογία του ατόμου

HellasVoice

Πως επηρεάζει η διάρκεια του ύπνου την καρδιακή υγεία

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα