Τεχνολογία

Το WiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλέπουν τους ανθρώπους μέσα από τοίχους

Το WiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλέπουν τους ανθρώπους μέσα από τοίχους

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια μέθοδο για την τρισδιάστατη ανίχνευση των σχημάτων και των κινήσεων του ανθρώπινου σώματος σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μόνο τα σήματα που εκπέμπουν οι δρομολογητές WiFi.

Οι ερευνητές εργάζονται εδώ και χρόνια στο έργο για να «βλέπουν» ανθρώπους χωρίς να χρησιμοποιούν κάμερες θερμικής απεικόνισης ή τεχνολογία LiDAR.

Το 2013, μια ομάδα ερευνητών στο MIT βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιεί σήματα κινητών τηλεφώνων για να «βλέπει» μέσα από τοίχους. το 2018, μια άλλη ομάδα του MIT χρησιμοποίησε WiFi για να εντοπίσει άτομα σε άλλο δωμάτιο.

Οι ερευνητές του Carnegie Mellon έγραψαν ότι πιστεύουν ότι τα σήματα WiFi «μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια πανταχού παρούσα αντικατάσταση» για τις κανονικές κάμερες RGB όταν πρόκειται για τον «ανίχνευση» ανθρώπων σε ένα δωμάτιο.

Με τη χρήση WiFi, έγραψαν, ξεπερνιούνται εμπόδια όπως ο κακός φωτισμός που αντιμετωπίζουν οι συμβατικοί φακοί της κάμερας. Είναι ενδιαφέρον ότι ισχυρίζονται και παρουσιάζουν την ανακάλυψή τους ως μια σημαντική ανακάλυψη στα δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Δεν αναφέρουν τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι «ύποπτες συμπεριφορές», εάν αυτή η τεχνολογία φτάσει ποτέ στην κύρια αγορά. Αλλά με μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon Drona να λανσάρουν το αυτο-ιπτάμενο drone ασφαλείας γύρω από το σπίτι, την Ring Always Home Cam, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσο διαδεδομένη θα μπορούσε να είναι η ανθρώπινη ανίχνευση με δυνατότητα WiFi — ή ακόμα μια εκμετάλλευση του συνόλου της ιδιωτικής μας ζωής, γράφει Μέγγενη.

Σχετικά Άρθρα

Νέα απάτη με mail: Απειλούν ότι χάκαραν τον υπολογιστή σας και θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές στιγμές

HellasVoice

«ΤΟ 5G ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ» – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ από τις ΗΠΑ

HellasVoice

Αυτά είναι τα κινητά τηλέφωνα που σταματούν να λειτουργούν από το 2022 – Ολόκληρη η λίστα

HellasVoice

H επερχόμενη αλλαγή στο Facebook – Τι ανακοίνωσε και επίσημα η Meta

HellasVoice

Η Google ανακοινώνει 5 αλλαγές που έρχονται στην Αναζήτηση για κινητά

HellasVoice

Google: Γιορτάζει το Halloween με ένα παιχνίδι – doodle

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα