Οικονομία

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού εδώ και 40 χρόνια στις Ηνωμένες πολιτείες

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού εδώ και 40 χρόνια στις Ηνωμένες πολιτείες

Ο πονοκέφαλος στη Wall Street συνεχίζεται, με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να καταγράφει ραγδαία άνοδο και να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα έπειτα από 40 χρόνια, με τους αναλυτές να μην κάνουν θετικές προβλέψεις.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πληθωρισμός έφτασε το 8,6% σε ετήσια βάση, από 8,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Για τον Μάιο, η αύξηση φτάνει το 1%, από 0,3% τον Απρίλιο. Μάλιστα, τελευταία φορά έφτασε στα συγκεκριμένα επίπεδα τον Δεκέμβριο του 1981.

Έτσι, το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε κατά 34,6% μέσα σε έναν χρόνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2005. Όσο για τα τρόφιμα, η αύξηση φτάνει το 10,1% σε ετήσια βάση και είναι η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 1981.

Ακόμη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τα ενοίκια, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα καινούρια και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καταγράφουν επίσης υψηλές αυξήσεις, όπως επίσης και το κόστος της περίθαλψης, τα έπιπλα και ο τομέας της ένδυσης-υπόδησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα «και γρηγορότερα» για να ανακόψει τον πληθωρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η προτεραιότητά του. «Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τις τιμές για τον αμερικανικό λαό», υποσχέθηκε, καλώντας επίσης το Κογκρέσο να υιοθετήσει γρήγορα ένα νομοσχέδιο που θα εμποδίζει τους θαλάσσιους μεταφορείς να φουσκώνουν τις τιμές.

Σχετικά Άρθρα

Μία εβδομάδα εφαρμογή του click away: Πώς λειτουργεί για τον τζίρο των επιχειρήσεων

HellasVoice

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί: Κίνδυνος 60 εκατομμύρια άνθρωποι να πτωχεύσουν

HellasVoice

ΒΟΜΒΑ στην παγκόσμια οικονομία – Για δυσάρεστες εξελίξεις προειδοποιούν οι ειδικοί

HellasVoice

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” η έκδοση κρατικού “πράσινου” ομολόγου εντός του 2022

HellasVoice

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 0,17%

HellasVoice

Στη Βουλή η τροπολογία για μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα