Τουρκία: Σημαντική αύξηση στις αμυντικές εξαγωγές καταγράφει η Άγκυρα

«Τρίβει τα χέρια του» ο Ερντογάν με τα έσοδα από τις εξαγωγές των τουρκικών όπλων

Η Τουρκία αύξησε τις πωλήσεις αμυντικών προϊόντων κατά 37% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους σε 1,07 δισ. δολ., ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Sabah .

Οι πωλήσεις στο Κατάρ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300 τοις εκατό ετησίως και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 123 εκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές προς το Ομάν αυξήθηκαν επίσης, κατά 40% και στα 101 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Sabah.

Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες αναπτύσσουν και εξάγουν περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των drone και των τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την περιφερειακή θέση της χώρας.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι αμυντικές πωλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 21% ετησίως στα 326 εκατομμύρια δολάρια παρά την κρίση στις μεταξύ τους σχέσεις.

Μια άλλη σημαντική αγορά για την Τουρκία είναι και η Ουκρανία στην οποία πουλά drones και αγοράζει από αυτήν αντιαρματικούς πυραύλους.

Η Τουρκία πάντως βρίσκεται σε δύσκολή θέση σχετικά με το πρόγραμμα μαχητικών F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 και υπάρχουν σενάρια που τη θέλουν ακόμη και εκτός προγράμματος.

Πηγή: Ahval

Πηγή: Τουρκία: Σημαντική αύξηση στις αμυντικές εξαγωγές καταγράφει η Άγκυρα

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Βίντεο ΣΟΚ με την Μέρκελ: Την έπιασε κρίση – Άρχισε να τρέμει ολόκληρη & να σφίγγει τα χείλη της!

HellasVoice

Ντονμέζ: «Ξεκίνησε η γεώτρηση του Πορθητή, έρχεται & το Γιαβούζ» – Τελεσίγραφο Πάιατ προς Άγκυρα: «Σταματήστε άμεσα!»

HellasVoice

«Ανάβουν τα αίματα» στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ στέλνουν τρομερές ενισχύσεις κατά του Ιράν!

HellasVoice