Κύπρος

Τουρκικά ΜΜΕ: Πτήσεις Ρωσίας προς κατεχόμενα ως απάντηση σε άρση εμπάργκο ΗΠΑ σε ΚΔ

Τουρκικά ΜΜΕ: Πτήσεις Ρωσίας προς κατεχόμενα ως απάντηση σε άρση εμπάργκο ΗΠΑ σε ΚΔ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μιλιέτ, οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους

Για έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα κάνει λόγο δημοσίευμα της Milliet, παρουσιάζοντας το ως «αντίποινα» για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις περί τούτου, πέραν των τουρκικών ισχυρισμών, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και ‘τδβκ’, πιθανώς μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα» και υποστηρίζει ότι η ρωσική Κυβέρνηση έχει δώσει σχετική συγκατάθεση.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει την εξέλιξη ως «διπλωματική νίκη της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας» και την χαρακτηρίζει «σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση». Υποστηρίζει περαιτέρω, πως η προσπάθεια είναι η πρώτη απευθείας πτήση να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, όταν θα γίνουν τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στο οποίο πραγματοποιούνται έργα.

Οι Τούρκοι, πέραν της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο, διασυνδέουν τους ισχυρισμούς για έναρξη πτήσεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το ψευδοκράτος πλέον προτιμάται από τους Ρώσους τουρίστες. Υποστηρίζουν ακόμη πως άλλαξε η στρατηγική της Μόσχας έναντι της ‘τδβκ’.

Η Milliet φιλοξενεί και δηλώσεις του Δρ. Hasan Ünal, ο οποίος είπε ότι περίμενε μια τέτοια απόφαση, «σύμφωνα με τις γεωπολιτικές υποχρεώσεις της Ρωσίας». Υποστήριξε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για «ένα τέτοιο παζάρι» μετά το κλείσιμο του εναερίου χώρου προς τη Ρωσία. Περαιτέρω, ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως βλέπει αυτό το βήμα «ως το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση της ‘τδβκ’ από τη Ρωσία και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Ακυρώθηκε το 95% των γάμων και των βαπτίσεων λόγω κορονοϊού

HellasVoice

Κύπρος: Νέα απόφαση για τις εκκλησίες – Μέχρι 50 άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού

HellasVoice

Κύπρος: Kαλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

HellasVoice

Ο Αναστασιάδης συναντήθηκε για 20 λεπτά με τον Ελπιδοφόρο

HellasVoice

Λεμεσός: Εκκενώνεται χωριό λόγω φωτιάς – Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα

HellasVoice

Κύπρος: Με το διαβατήριο στο χέρι οι Κύπριοι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο εξωτερικό

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα