Βούτσης για μετατάξεις: Δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μίλησε για το θέμα των μετατάξεων και τόνισε πως η επιλογή δεν έγινε σε καμία περίπτωση με κομματικά κριτήρια.

Ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή. Πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα”.

“Δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων. Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή”, τόνισε ο κ. Βούτσης.

“Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές”, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οργισμένη ήταν η αντίδρασή του αναφορικά με την μετάταξη της πρώην συζύγου του, καθώς ο κ. Βούτσης σύμφωνα με τον Alpha είπε σε έντονο ύφος πως είναι εκπαιδευτικός του υπουργείο Παιδείας και η μετάταξη στη Βουλή έγινε το 2007, πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλια έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμούς». Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;», είπε ο κ. Βούτσης.

 

Πηγή: Βούτσης για μετατάξεις: Δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Ν.Δ: «Απασφάλισε» ο Χ.Μαρκογιαννάκης για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια

HellasVoice

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές – Δείτε όλα τα ονόματα

HellasVoice

Νέα Δημοκρατία: Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια – Δείτε όλα τα ονόματα

HellasVoice