Κόσμος

Βρετανία: Τεστ σε όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού από πέντε χρονών και άνω

Βρετανία: Τεστ σε όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού από πέντε χρονών και άνω

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανανέωση της λίστας που περιλαμβάνει τα συμπτώματα της ασθένειας – καθώς προστέθηκαν σήμερα η απώλεια στην αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης – όπως και στην οικονομική στήριξη των κέντρων φροντίδας στη Βρετανία με 600 εκατομμύρια λίρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του σκιώδους υπουργού Υγείας Τζόναθαν Άσγουορθ, είπε ότι το 62% των κέντρων φροντίδας της Αγγλίας δεν εκδήλωσαν περιστατικά της νόσου και ότι δεν υπήρξε μεγάλος αριθμός μετακίνησης ασθενών από τα νοσοκομεία στα κέντρα, όταν πρωτοεκδηλώθηκε η πανδημία.

Για την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών, είπε ότι έχουν προσληφθεί 21.000 άτομα – εκ των οποίων οι 750 είναι επαγγελματίες υγείας – δηλαδή πολύ περισσότεροι από τον αριθμό των 18.000 που είχε θέσει η κυβέρνηση για την λειτουργία της σε εθνικό επίπεδο, μετά την πιλοτική εφαρμογή της στο νησί Γουάιτ. Δήλωσε ότι η δοκιμή στο νησί ήταν επιτυχημένη και ότι ετοιμάζεται η ανάπτυξη της λειτουργίας της σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που δοκιμάζει ερευνητική ομάδα ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και η οποία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία AstraZeneca για την παραγωγή του, εάν αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλο, ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια δόσεις για τη Βρετανία.

Κάθε τρεις εβδομάδες θα επανεξετάζεται η καραντίνα στις αφίξεις από το εξωτερικό

Η καραντίνα 14 ημερών που θα επιβάλλεται στις αφίξεις στη Βρετανία από το εξωτερικό θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

«Όταν τεθούν σε ισχύ οι κανόνες της καραντίνας θα αποτελέσουν αντικείμενο επανεξέτασης κάθε τρεις εβδομάδες», ώστε να συμβαδίζουν με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συμβουλές, είπε.

Μέχρι στιγμής, κάθε τρεις εβδομάδες επανεξετάζονται οι περιορισμοί του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, με βάση τα νέα δεδομένα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Πηγή: Βρετανία: Τεστ σε όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού από πέντε χρονών και άνω

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Σοκ με αποκάλυψη ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

HellasVoice

Κατά μέτωπον επίθεση Άγκυρας σε Μόσχα: Η Τουρκία έθεσε επίσημα θέμα Τάταρων και Κριμαίας στον ΟΗΕ!

HellasVoice

Τουρκία – Τζουμχουριέτ: Προσβολή στον Κεμάλ όσα ακούστηκαν στην Αγιά Σοφιά

HellasVoice

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Δεν αποκλείόνται κυρώσεις προς την Τουρκία

HellasVoice

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 350.000 παγκοσμίως οι νεκροί

HellasVoice

ΣΟΚ! Περίπου 400 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 13 χρόνια για μια…selfie

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα