Τεχνολογία

Υποκλοπές: Και νέα υπόθεση κυβερνητικού spyware στην Ευρώπη αποκαλύπτει η Microsoft

Υποκλοπές: Και νέα υπόθεση κυβερνητικού spyware στην Ευρώπη αποκαλύπτει η Microsoft

Εν μέσω αποκαλύψεων για παρακολούθηση ευρωπαίων αξιωματούχων με spyware που προορίζεται για μυστικές υπηρεσίες, και τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παραβίασης του κινητού του, η Microsoft αποκαλύπτει υπόθεση υποκλοπών με διαφορετικό λογισμικό.

«Στα θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνονται δικηγορικές εταιρείες, τράπεζες και σύμβουλοι στρατηγικής σε χώρες όπως η Αυστρία, η Βρετανία και ο Καναδάς» ανέφερε.

Απαντώντας στην αποκάλυψη, η DSIRF υποστήριξε ότι το λογισμικό της προορίζεται αποκλειστικά για κυβερνητικές υπηρεσίες χωρών της ΕΕ.

Το λογισμικό «Subzero», σχεδιασμένο να αξιοποιεί άγνωστα ως σήμερα κενά ασφάλειας «αναπτύχθηκε αποκλειστικά για επίσημη χρήση σε χώρες της ΕΕ. Δεν προσφέρεται, πωλείται ή διατίθεται για εμπορική χρήση» ανέφερε η αυστριακή εταιρεία με email της προς το Reuters.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που περιγράφει η Microsoft, η DSIRF απορρίπτει κατηγορηματικά την εντύπωση που δημιουργείται ότι καταχράστηκε το λογισμικό Subzero» συνέχισε.

Έρευνα για την καταγγελία της Microsoft παρήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, ανέφερε το πρακτορείο APA.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της DSIRF που δημοσίευσε πέρυσι ο γερμανικός ιστότοπος Netzpolitik, η αυστριακή εταιρεία διαφήμιζε το Subzero ως «εργαλείο κυβερνοπολέμου επόμενης γενιάς», το οποίο μπορεί να καταλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο υπολογιστών, να υποκλέπτει κωδικούς και να αναφέρει τη γεωγραφική θέση του.

Η προειδοποίηση της Microsoft έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε ενδείξεις για παρακολούθηση αξιωματούχων της με το διαβόητο λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO.

Σχετικά Άρθρα

Προβλήματα, ξανά στο Facebook και Instagram – Δεν «φορτώνει» αναρτήσεις

HellasVoice

Κοο: Έρχεται ο βασικός ανταγωνιστής του Twitter

HellasVoice

Τεχνητή νοημοσύνη vs Συναισθηματικής νοημοσύνης

HellasVoice

“Twitter Blue”: Τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που θα προσφέρει

HellasVoice

Πρωτομαγιά 2022: Το Doodle της Google για τους αγώνες του εργάτη

HellasVoice

«Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! (βίντεο)

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα