Υπόθεση Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες

Ο Νίκος Μανιαδάκης, κετέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μήνυση σε βάρος των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας κατέστη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis στρέφεται κατά των δύο άλλων μαρτύρων για τα αδικήματα της της παθητικής δωροδοκίας για το αδίκημα «της ψευδορκίας (224 παρ.2-1), της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ.229 παρ.2ΠΚ) και της συκοφαντικής δυσφημίσεως (362 και 363 ΠΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, οι καταθέσεις τους, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και μάλιστα κατανομάζει τους δύο μάρτυρες επισημαίνοντας ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι έχουν δώσει καταθέσεις και στις αμερικανικές αρχές, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιαδάκης τονίζει ότι ο Μάξιμος Σαράφης στις πρώτες του καταθέσεις δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπο του ενώ η Αικατερίνη Κελέση βρίσκεται σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis Ελλάς, Κωνσταντίνο Φρουζή κι ως εκ τούτου τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία των καταθέσεων της.

Πηγή: Υπόθεση Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες

Για να μαθαίνετε τα νέα μας και να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάντε Like στην σελίδα μας

Σχετικά Άρθρα

Καιρός Τετάρτης: Βροχές και καταιγίδες για 11η συνεχόμενη ημέρα

HellasVoice

Κορινθία: Μπροστά στα μάτια του πατέρα του σκοτώθηκε από τον κεραυνό ο 37χρονος

HellasVoice

Εκλογές 2019: Που θα ψηφίσουν οι ένστολοι

HellasVoice