Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί

Ζαχάροβα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί

Με ειρωνεία σχολίασε την επικείμενη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα

«Οι προετοιμασίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαρκέσουν όσο χρόνο θα πάρει η διάλυση της ΕΕ» σχολίασε ειρωνικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

Είναι άγνωστο αν το σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ «στόχευε» στις χρονοβόρες διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στα ίδια τα προβλήματά της που – σύμφωνα με τη Ρωσία – θα την οδηγήσουν στη διάλυση.

Χωρίς νερό και ηλεκτρικό η Χερσώνα

Η πόλη της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, που παραμένει υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού παρά την προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων, ήταν τη Κυριακή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό και το φράγμα Κακόβκα, στην ίδια περιοχή, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τα δύο πλήγματα που δέχθηκε για τα οποία Ρώσοι και Ουκρανοί ρίχνουν την ευθύνη οι μεν στους δε.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Χερσώνας, η οποία τοποθετήθηκε από τη Μόσχα, διαβεβαίωσε μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση Rossiya-24 ότι «οι ηλεκτρολόγοι έχουν ήδη φύγει για να πραγματοποιήσουν εργασίες επισκευής και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα».

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση, που οργανώθηκε από την ουκρανική πλευρά, τρεις τσιμεντένιοι πυλώνες με γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης υπέστησαν ζημιές στον άξονα Μπερισλάβ – Κακόβκα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Telegram η κατοχική διοίκηση. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό στην πόλη (της Χερσώνας) και σε ορισμένες συνοικίες της περιφέρειας» που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας, ο Γιαροσλάβ Γιανούσεβιτς, δήλωσε ότι «ο ρωσικός στρατός ανατίναξε γραμμές υψηλής τάσης» σε μήκος 1,5 χλμ στην Μπερισλάβ. «Οι δυνάμεις κατοχής κατέστρεψαν επίσης γραμμές υψηλής τάσης που οδηγούν στην πόλη της Χερσώνας», προκαλώντας «προβλήματα τροφοδοσίας» για την πόλη και άλλους δήμους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι η πρώτη μεγάλη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού που γίνεται γνωστή στη Χερσώνα, η οποία βρίσκεται στα χέρια του ρωσικού στρατού από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Θα αντλούμε αέριο από το οικόπεδο Karish όποτε αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό

HellasVoice

Ιταλία: Η Μελόνι χαλαρώνει όλα τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

HellasVoice

1.075 χρόνια φυλάκισης στον Τούρκο «γκουρού» Αντνάν Οκτάρ με τις χίλιες ερωμένες

HellasVoice

Όποιος αρνείται την καραντίνα του κορονοϊού συλλαμβάνεται!

HellasVoice

Μπέζος: Γιατί ο ηγεμών εγκαταλείπει την αυτοκρατορία του στο απόγειό της;

HellasVoice

Ιταλία: Η Μελόνι πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός -Ορκίζεται αύριο 10:00 το πρωί -Ο Σαλβίνι αντιπρόεδρος

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα