Ελλάδα

Ζάκυνθος: Συναγερμός στο Νοσοκομείο – Εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο της «Λεγεωνέλλας»

Ζάκυνθος: Συναγερμός στο Νοσοκομείο – Εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο της «Λεγεωνέλλας»

Η εξακρίβωση έγινε μετά από έλεγχο που διενήργησε ειδικό συνεργείο

Το επικίνδυνο βακτήριο της «Λεγεωνέλλας» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο εσωτερικό σύστημα ύδρευσης των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου μετά από καταγγελία ασθενή που νοσηλεύτηκε προ ημερών στο ίδρυμα.

Η εξακρίβωση έγινε μετά από έλεγχο που διενήργησε ειδικό συνεργείο που ήρθε πρόσφατα από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πατρών. Η είδηση του εντοπισμού του βακτηρίου προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση:

Γι’ αυτό τον λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας ΑΜΕΣΑ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον Καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα.

Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας.

Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από τον Δήμο».

Σχετικά Άρθρα

Σοκ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

HellasVoice

Γονείς έκαναν μήνυση σε σχολείο του Ρεθύμνου επειδή δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν self test!

HellasVoice

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ μεταλλίων η Ελλάδα – Βρίσκεται στην 4η θέση στην Ευρώπη

HellasVoice

Πάτρα: Στις 12 καταθέτει το υπόμνημα η Ρούλα Παισπιρίγκου

HellasVoice

Μετακίνηση εκτός νομού τα Χριστούγεννα: Oι έξι περιπτώσεις που επιτρέπεται – Τι δικαιολογητικά χρειάζεστε

HellasVoice

Μετρό: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός επέκτασης της γραμμής 2 προς Ίλιον

HellasVoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα